top of page

CHROOM-6

Indien u als particulier op deze site komt, raad ik u aan de informatie van de rijksoverheid te lezen en bij de gemeente te informeren. Ik bied mijn diensten aan Asbest- en Chroom-6 saneringsbedrijven aan, B2B. Met vragen of opmerkingen mag u mij uiteraard altijd contacten.

Ter Info

Chroom-6 is schadelijk voor uw gezondheid en kan leiden tot onder andere kanker en auto-immuunziekten. Chroom-6 komt vrij bij het spuiten met chroomhoudende verf of door het geverfde oppervlak te schuren, slijpen, zagen of verhitten. Stof waar chroom-6 in zit, komt dan in de lucht.

 

De chroom-6-verbinding kan op drie manieren in het lichaam terechtkomen: door inslikken (maag), door inademen (longen) of via de huid. De chroom-6-verbinding moet daarvoor eerst oplossen in het water van het longslijm, maagsap of zweet van de huid. Na het oplossen kan de chroom-6-verbinding een lichaamscel ingaan en zo in het lichaam komen.

Als de omzetting in een lichaamscel plaatsvindt, dan kan schade aan de cel ontstaan. Op de plek in het lichaam waar cellen beschadigd worden, kan een gezondheidsprobleem ontstaan, zoals schade aan het DNA deoxyribonucleic acid  wat kan leiden tot bijvoorbeeld kanker of auto-immuunziekten. 

Bron: Rijksoverheid

bottom of page